Padel and friends


Damer dubbel spelar torsdagar och söndagar.Herrar dubbel spelar måndagar,tisdagar och onsdagarMix spelar söndagarHerrar singel spelar torsdagar

SERIESPEL - info


PADEL & FRIENDS - SERIESPEL VT2024

Vi fortsätter med 6 poängssystemet även denna omgång. Detta betyder att varje set är värt 2 poäng och om matchen inte hinner spelas färdigt så delas poäng ut efter vad det står i aktuellt set. Exempelvis så ger 4-2 i aktuellt sett en poäng om 1,5-0.5. Matcherna kommer också att spelas med fördel istället för golden point. 


ANMÄLAN TILL VT2024

Ni som deltog under föregående seriespel har per automatik möjligheten till att deltaga under HT23. 


UPPLÄGG OCH ANTAL MATCHER

Varje omgång (säsong) kommer att bestå av totalt 6 matcher per lag. Varje divisionsgrupp kommer denna runda att bestå av 7 lag. Varje lag spelar 6 seriematcher i en rak serie.


REGLER OCH MATCHUPPLÄGG 

Varje seriematch spelas i bäst av tre set. Varje set spelas fullt ut där alltså ett eventuellt tredje och angörande set även det spelas till först 6 vunna game.  Den tid som dock står till förfogande för varje enskild match är 90 minuter. Efter avslutad match så får spelarna gärna nyttja den tid som återstår för träning eller för att spela nya game/ set som då ej räknas in i matchresultatet.


Ett matchresultat kan därför exempelvis bli 6-2, 6-2 eller även 6-1, 2-6, 6-4. Vid eventuell ställning 6-6 så avgörs ett set genom ett traditionellt tie-break (först till 7) där vinst ska ske med två bollars marginal – vilket då leder till resultatet 7-6 i aktuellt set.BOLLAR

Båda lag ansvarar tillsammans för att varje seriematch spelas med bollar som båda lag godkänner. I fallet ni saknar bollar så finns det att köpa i shopen alternativt i vår automat.


SPELSCHEMA, MATCHADMINISTRATION OCH RESERVSPELARE

En vecka innan aktuell säsong börjar så genereras ett aktuellt spelschema för respektive Division. Varje lag måste sedan stämma av dessa datum och kan sedan fram tills dess att säsongen börjar (första match för respektive lag) byta datum (under förutsättning att man har stämt av med aktuell motståndare). Datum justeras sedan tillsammans med admin.

Varje match ska i största möjliga mån spelas enligt utlagt spelschema. För att ytterligare underlätta för att så blir fallet så tillåter vi att varje lag får addera upp till två reservspelare under säsongen (aktuell reservspelare behöver inte anmälas förrän aktuell matchdag). Reservspelare ska dock godkännas av admin. Reservspelare ska vara i paritet med lagets nivå alternativt lägre. Spelare från högre nivå / högre division får EJ anmälas.


BYTE AV TID ELLER WO

I fallet man trots det EJ kan undvika att byta speldatum (pga plötsligt uppkommen sjukdom som gör att laget ej kan ställa två spelare på banan inklusive reservspelare) så kan ni tillsammans med motståndarlag i största möjliga mån själva administrera detta via funktionen ”lediga tider”. Observera att lediga tider endast kommer att finnas på fredagar,lördagar och söndagar. OBS!Behöver ett lag byta tid pga sjukdom så måste motståndarlag kontaktas via sms innan ett byte av matchtid sker som senast 24 timmar innan matchtid. Om förfrågan sker senare så har motståndarlag rätten att neka byte av matchtid och erhålla WO.

Ändring av matchtid måste alltså göras som senast 24 timmar innan match (i samförstånd med motståndare). I annat fall erhåller lag som kan spela matchen vinst med 6-0, 6-0 (WO). Laget som kan spela har dessutom rätt att få nyttja banan på angiven matchtid.

Observera att det lag som tvingas att lämna WO måste kontakta admin via sms eller påseriespel@padelandfriends.sealternativt att det lag som kan spela kan uppvisa sms från lag som ej kan spela för att visa tidpunkt för avbokning av match.

I fallet ett lag trots allt skulle acceptera att byta matchtid (flytta tid) så förlorar laget också rätten att kräva WO.


RAPPORTERING AV RESULTAT

Matchresultat rapporteras av lag som vinner i systemet ligaspel.se. Om ni är osäkra på hur systemet fungerar så går det självfallet bra att fråga den person som är på plats i hallen eller kontakt@padelandfriends.se om hur resultat registreras.


AVGIFT FÖR DELTAGANDE (6 MATCHER) SAMT BETALNING

Deltagande i seriespelet kostar 795 kr per person och säsong (1 500 kr per lag) alternativt 695 kr per person som medlem (1 390 kr per lag i fallet båda lagmedlemmar är medlemmar i Padel & Friends). Priset inbegriper totalt 6 st matcher (inkluderat 6 x 90 minuters spel). Betalning för seriespelet sker på plats i hallen (och betalas per säsong) i samband med spel av lagets första match.


ANMÄLAN

Ansökan / Anmälan till seriespel sker via ligaspel.se.


KÖPLATS

Det går bra att anmäla ett lag för köplats. Ditt lag blir då placerat i kö. Om ditt lag ej får plats under nästa säsong så behåller laget köplatsen inför nästkommande säsong.