Viaplay Padel Open

Snart är det dags för en av årets höjdpunkter. Padel & Friends står värd för en av de deltävlingar som spelas i sommar inom Viaplay Padel Open. Turneringen består av tre fristående deltävlingar (Padel & Friends Cup, herr & dam samt Padel & Friends Summer Series, herr & dam samt då huvudturneringen Viaplay Padel Open). Alla turneringar/ seriespel är fristående tävlingar. Deltagande i exempelvis Padel & Friends Summer Series förutsätter sedan inget fortsatt deltagande. Upplägget ger alla möjligheten att spela spännande matcher oavsett spelnivå i sommar.

Kvalturnering där alla kan vara med

I turneringen Padel & Friends Summer Cup ges alla (24 herrlag och 24 damlag möjligheten att också vara med och tävla om fyra (4) platser i Viaplay Padel Open. Turneringarna går av stapeln veckorna innan VPO. För mer information om Padel & Friends Cup läs mer och dam respektive herrturneringen. Notera även att Padel & Friends Summer Series också har fyra (4) direkt platser till VPO i potten.

Bästa amatörlagen i regionen

De allra främsta lagen i kvalturneringen kan kvala till sig platser i huvudturneringen och därmed även få chansen till att deltaga i Viaplay Padel Open – som består av spelare på högsta regionala nivå. Damturneringen spelas helgen den 21-23 augusti och herrturneringen går av stapeln helgen innan – dvs. den 14-16 augusti.

Vinnarna i huvudturneringen spelar sedan vidare nationellt och öven eventuellt vid framgång vidare internationellt mot lag från andra länder i norra Europa. Merparten av platserna i huvudturneringen tilldelas via anmälan och nivåbedömning bestäms av tävlingsledning baserat på tidigare tävlingsprestationer. Mer information lämnas här i samband med att vi öppnar upp för anmälan till ovanstående turneringar.

Alla förutsättningar för att kunna anmäla sig till turneringen – inklusive hur det går att kvala sig in via Padel & Friends Summer Cup & Padel & Friends Summer Series – hittar Du via följande länk.