Laddar Evenemang
  • Detta evenemang har redan ägt rum.

All Evenemang

P & F Women’s Summer Cup

augusti 8, 2020 @ 9:00 f m - augusti 10, 2020 @ 7:00 e m | 345kr

Nivå

Ref: Nybörjare/ Motionär/ Elitmotionär/ Tävlingsspelare


Den 8-9 augusti så genomförs Padel & Friends Summer Cup – Damer. Turneringen ges i både dam- och herrklass och innehåller både ett spännande poolspel och ett slutspel. Gällande platser för deltagande så är det först till kvarn som gäller. Därefter sker seedning baserat på de lag som är anmälda (max 16 damlag). Möjligheten ges dessutom till att kunna vara med och slåss om fyra (4) direktplatser till Viaplay Padel Open.

Klasser

  • Damer

Regler & Upplägg (8-9 Augusti)

Poolspel genomförs i 5-lagspooler där alla möter alla (4 matcher per lag genom en så kallad Round-Robin). Under poolspel spelas matcher i bäst av tre set. Varje set spelas upp till 4 vunna game. Ett matchresultat kan därför exempelvis bli 4-2, 4-2 eller även 4-1, 2-4, 4-2. Varje game avgörs vid ställningen 40-40 med ”NO AD/ Golden Point”. Vid eventuell ställningen 4-4 så avgörs ett set genom ett normalt tie-break (med undantag för att ett avgörande direkt sker vid ställningen 6-6 genom ”Golden Point” – vilket leder till resultatet 5-4 i aktuellt set. Varje vunnet set ger en vunnen poäng som tillsammans med game-balans styr placering i respektive pool.

Slutspel

Under slutspelet så spelas varje match i bäst av 3 set. Varje set spelas på samma vis med ”NO AD/ Golden Point” men nu upp till 6 game innan ett set är avgjort. Vid ställningen 6-6 gäller tie-break för att utse vinnare av respektive set. Kvartsfinaler (gäller B-slutspel), följs av semifinaler och final samt i placeringsmatcher för samtliga lag som förlorar en match under slutspelet. I både dam- och herrturneringen innebär det att varje lag får spela totalt minimum 6 matcher (4 gruppspelsmatcher samt min. 2 slutspelsmatcher).


Poäng/ Ranking

Deltagande i Padel & Friends turneringar och event genererar baserat på resultat löpande rankingpoäng som ligger till grund för seedning och ranking i framtida turneringar och seriespel. Poäng och rankingtabell uppdateras en gång per månad och publiceras här på hemsidan. Det betyder att även matcher som förloras ändå genererar värde per vunna game.

Fyra (4) platser till Viaplay Padel Open

Samtliga semifinalister i A-slutspelet erhåller direktplatser i den prestigefyllda turneringen Viaplay Padel Open som spelas helgen efter den 21-23 Augusti. I händelse att någon av semifinalisterna redan är kvalificerade till VPO så erhåller därpå bäst placerade lag detta lags plats.

Utlottning av priser

Förutom att segrande lags namn ristas in i ”Padel & Friends Summer Cup-bucklan” så lottar vi ut finfina priser med samma möjlighet för alla lag att vinna oavsett placering i slutspel.

Avgift för deltagande

  • Seniorerklasser: 345 kr per deltagande spelare (690 kr/ lag)

Anmälningsformulär (Anmälning ska vara oss tillhanda senast den 1/8)

Sista datum för anmälan (under förutsättning att det finns platser kvar) är den 1 augusti.

Telefonnummer till lagkapten
Beskriv Dina och din Medspelares tidigare meriter från turneringar och eventuella seriespel. Ange gärna referens.

Detaljer

Börjar:
augusti 8, 2020 @ 9:00 f m
Slutar:
augusti 10, 2020 @ 7:00 e m
Pris:
345kr
Evenemang Kategorier:
,

Arrangör

Padel & Friends
Telefon:
036-3366799
E-post:
kontakt@padelandfriends.se
Webbplats:
padelandfriends.se

Plats

Padel & Friends – Habo
Munkaskogsvägen 2F
Habo, 56635 Sverige
+ Google Map
Telefon:
036-3366799
Webbplats:
padelandfriends.se