Warm-up & Rehab Zone

En del av de som börjar att spela padel får problem med bl.a. knä och rygg eller andra delar av kroppen. Ofta beror detta på att man som motionär är mindre bra på att värma upp innan spel sätts igång. Kanske har man dessutom under några få eller ett flertal år haft uppehåll helt från idrottsliga aktiviteter.

Sammantaget kan det för många innebära att kroppen utsätts för krafter den inte är van vid – vilket gör att man erhåller skavanker av olika slag. Risken finns dessutom att man helt enkelt kör på hårdare och mer frekvent än vad kroppen tål och klarar av.

Skadeförebyggande

För att våra medlemmar och de som spelar hos oss ska få goda förutsättningar till att motverka eventuella skador och slitage – och därmed kunna utveckla sitt padelspel över tid – så tillhandahåller Padel & Friends en uppvärmnings- och rehabzon.

Det är självfallet viktigt att värma upp ordentligt innan man spelar en match. Glöm därför inte att vara på plats i god tid i hallen så att du hinner med att värma upp med hänsyn till både dig själv och dina med- och motspelare.

Om skada eller förslitning på kroppen väl skulle vara framme så har medlemmar i Padel & Friends fortsatt möjligheten till att kostnadsfritt även fortsatt kunna köra rehabträning för att kunna vara tillbaks på banan så snart som möjligt igen.