Padel & Friends Cup

Som ett första spännande event så kommer Padel & Friends Cup att gå av stapeln den 30-31 maj. Turneringen är utspridd på två dagar och består av poolspel med ett avslutande finalspel i både dam- och herrklass.

Regler & Upplägg

Poolspel genomförs i 4-lagspooler där alla möter alla (3 matcher per lag genom en så kallad Round-Robin). Under poolspel spelas matcher i bäst av tre set. Varje set spelas upp till 4 vunna game. Ett matchresultat kan därför exempelvis bli 4-2, 4-2 eller även 4-1, 2-4, 4-2. Vid eventuell ställningen 4-4 så avgörs ett set genom ett normalt tie-break – vilket leder till resultatet 5-4. Varje vunnet set ger en vunnen poäng som tillsammans med game-balans styr placering i respektive pool.

Slutspel

Under slutspelet så spelas varje match i bäst av 3 set. Varje set spelas på samma vis med ”NO AD/ Golden Point” men nu upp till 6 game innan ett set är avgjort. Vid ställningen 6-6 gäller tie-break för att utse vinnare av respektive set. Kvartsfinaler, följs av semifinaler och final samt i placeringsmatcher för samtliga lag som förlorar en match under slutspelet. I både dam- och herrturneringen innebär det att varje lag får spela totalt minimum 5 matcher (3 gruppspelsmatcher samt min. 2 slutspelsmatcher).

Utlottning av priser

Förutom att segrande lags namn ristas in i Padel & Friends-bucklan så lottar vi ut finfina priser med samma möjlighet för alla lag att vinna oavsett placering i slutspel.

Anmälan

För mer information om anmälan och kostnad för deltagande vänligen läs mer här